Ingrid Muffels
Ingrid, 25 maart 2009

Bert
Bert, 15 juni 2009

Saar Saar, 10 augustus 2009

Bonbon.jpgBonbon 6 februari 2011

Even voorstellen:

Hondenschool Pistache is een initiatief van Ingrid Muffels. Zij is gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heeft jarenlang gehoorzaamheidstrainingen bij de Kynologenclub ’s-Hertogenbosch e.o. gegeven aan zowel puppies als volwassen honden, in groepsverband en individueel. Tevens heeft zij de cursus Kynologische Kennis 1 gevolgd en is in het bezit van het certificaat EHBO voor honden.
Afgelopen jaar is door haar het diploma Instructeur Treibball en Instructeur Cirkeltraining behaald. Momenteel volgt zij bij Kynologisch adviesbureau DogVision de opleiding tot Gedragsbeoordelaar van honden, en is module A reeds afgerond.

Naast het lesgeven aan groepen traint zij ook (probleem)honden en hun eigenaren aan huis. En vanuit haar achtergrond als pedagoog begeleidt zij gezinnen met kinderen in de omgang met honden.
Uiteraard heeft zij zelf ook honden! Een 13 jaar oude zwarte Labrador Retriever  reu die “luistert” naar de naam Bert (en Frolic). Helaas is Bert van ouderdom in oktober 2010 overleden.
Saar, een inmiddels 3 jaar oud Beauceron teefje dat uitgegroeid is tot een energieke, atletische beoefenaarster van behendigheid.
En tenslotte Bonbon, een 18 maanden jonge Beauceron teef, die "relaxed" door het leven gaat en veel interesse toont voor het schapendrijven.

Hondenschool Pistache werkt niet volgens een bepaalde methode maar naar aanleiding van de raskenmerken en het karakter van de hond en de kennis alsook de ervaring van de eigenaar wordt een passende methode gehanteerd. Dit kan dus voor elke hond verschillend zijn en met andere hulpmiddelen (bv. voer of speeltje of stem). Belangrijk is dat we vanuit een positieve benadering werken waarbij het plezier van zowel baas als hond in het trainen voorop staat. De relatie baas-hond staat gedurende elke les centraal.